слика на подигнувачот

Лиза Маскаро

Менаџер за развој на бизнисот

Лиза Маскаро повеќе од 10 години работи во политичките, клиентските односи и просторот за врски со заедницата. Како менаџер за развој на бизнисот на Линколн, таа ги идентификува потенцијалните клиенти и новите услуги за тековните клиенти.

Преку детално истражување, соработка со директорите на фирмата и употреба на докажани техники, таа помага да се преведат целите на клиентот во чекори за акција. Таа го истакнува консиержниот дух на Линколн, бидејќи ги негува врските, им помага на клиентите да донесуваат информирани одлуки и на крајот да постигнат успех во кампањата. Нејзината страст кон луѓето, брзото размислување и духовит хумор сите играат на нејзините јаки во критични ситуации кога времето е од суштината.

Пред нејзината улога на Менаџер за развој на бизнисот, Лиза успешно успеа да ги застапува прашањата за застапување и политички проекти во повеќе држави низ САД Таа се приклучи на Линколн во 2014 година, каде работеше во лидерски улоги навигација на теренски тимови низ целата земја за повеќе кампањи низ целата земја.

Лиза е стипса на лидерство во долината и исто така присуствуваше на Државниот универзитет во Аризона каде студираше комуникација и политички науки. Таа е исто така поврзана со разни локални добротворни организации и организации низ целата поширока област Феникс, вклучувајќи колачиња за деца рак и хумано општество. Бидејќи таа верува дека е важно да се развие следната генерација на лидери, таа исто така служи како ментор за развој на кариерата за програмата ШЕЛЕДС.

en English
X