слика на подигнувачот

Кори Вале

Извршен потпретседател &

Главен дигитален стратег

Кори Вале е Извршен потпретседател и главен дигитален стратег за групата Линколн стратегија, меѓународно позната, наградувана консултантска фирма која разви сино-чип репутација за стратешко размислување во политика, регулаторни работи, кампањи и владини работи.

За последните 20 години, Кори е во средина на дигиталната револуција, донесувајќи го својот увид и искуство до лидерски улоги и во големите корпорации и во малите технолошки почетоци. Неговото дигитално искуство вклучува управување со проекти за некои од најголемите брендови во земјата, како што се Нетфликс, Дизни, Сони и ЈуТјуб.

Покрај тоа, тој има широко политичко искуство на национално, државно и локално ниво и има работено на четири претседателски кампањи, вклучувајќи и високи улоги со гувернерот Тим ​​Пауленти, спикерот tут Гинрих и сенаторот Johnон Мекејн.

Во последните 10 години, Кори водеше дигитална и политичка стратегија за некои од најважните раси и иницијативи во земјата управувајќи милиони долари во дигиталното трошење.

Ивее во Меса, Аризона со сопругата Ами и нивните две ќерки.

en English
X