слика на подигнувачот

Кортни Кондерик

Директор за управување со проекти

Како директор на управување со проекти, Кортни обезбедува надзор над сите проекти и кампањи на Линколн. Таа, исто така, води тим со висок калибар на менаџери на проекти, менаџери за развој на бизнисот и ИТ професионалци кои обезбедуваат лесен проток на вкрстена функционална комуникација и интеграција. Таа тесно соработува со високи лидери, постојано прегледувајќи, ажурирајќи ги и оптимизирајќи ги кампањата за да се обезбеди успех на клиентот.

Пред да работи во Линколн стратегија група, Кортни помина 11 години работејќи во фармацевтската индустрија, каде што се истакнуваше во дерматолошката продажба. Исто така, таа помина време како асистент Менаџер за производи каде ги надгледуваше маркетинг и промотивните напори за разни лекови. Таа успеа да спроведе маркетинг истражувачки проекти каде нејзините вештини во водечки фокус групи, тестирање на лансирање на производи и анализа на квантитативни и квалитативни студии беа искористени за да ги прилагодат маркетинг кампањите.

Кортни дипломира сума cumude laude од Државниот универзитет во Аризона со диплома за маркетинг од WP Carey School of Business. Таа е трета генерација Аризона која е родна со длабоки корени во Долината на сонцето.

Кога не е во канцеларијата, таа ужива да поминува време со семејството и ќерката, обидувајќи нови рецепти и топла јога. Кортни е многу вклучена во ПТА за училиштето на нејзината ќерка и придонесува за бројни филантропски организации.

en English
X