слика на подигнувачот

Дан Центинело

Главната

Со седиште во нашето седиште во Барселона, Дан Сентинело служи како главен директор на Стратешката група за Линколн, каде управува со големи кампањи во Соединетите држави и низ целиот свет.

Професионалното политичко искуство на Сентинело вклучува неколку меѓународни кампањи, три претседателски кампањи, две гувернерски кампањи, сенаторска кампања и улоги со национални и државни партии.

Заедно, неговото предизборно искуство се протега 38 држави и 11 земји, вклучувајќи ги Франција, Германија, Италија, Холандија, Полска, Шведска, Финска, Романија, Шпанија и Велика Британија.

Во 2017 година, Дан Сентинело беше прогласен за еден од најдобрите топ 40 политички консултанти на возраст под 40 години од Американската асоцијација на политички консултанти (ААПЦ).

Дан служеше значајни улоги за политички фигури како што се гувернерот Мит Ромни, гувернерот Крис Кристи, гувернерот Арнолд Шварценегер, сенаторот Рој Блант и европратеникот од Сејд Камал, претседател на групата Конзервативци и реформисти во Европскиот парламент.

Покрај тоа, Ден Центинело има искуство со водење на државни партиски апарати како државен директор на Републиканскиот национален комитет во Калифорнија и како извршен директор на Републиканската партија во Jerseyу Jerseyерси.

Покрај неговото искуство во политичката кампања, Центинело исто така управуваше со неколку кампањи за застапување во областа на корпоративните прашања за Fortune 500 компании.

Мандатот на Дан во политичката област резултираше со искуство во управување со 593 платени оперативци, како и развој, спроведување и надгледување на буџети за кампањи, кои досега беа вкупно 173.3 милиони УСД.

Дан е исто така соработник на US News & World Report.

en English
X