слика на подигнувачот

Деканот Косторовски

Директор за стратешка аналитика

Како директор на стратешка аналитика, деканот генерира податоци и деловно влијание врз да се управува со стратегија и донесување одлуки засновани врз факти. Со своето критичко размислување и огромен интерес за разбирање на податоците и идентификување на трендовите, неговите клиенти и тим ја вршат својата моќ за постигнување кратки и долгорочни цели.

Во секој даден ден, ќе најдете системи и инфраструктура за тестирање на деканите за да обезбедите точни и ажурирани податоци постојано да се подобруваат преку сеопфатно и кохезивно решение за инфраструктурата.

Тој, исто така, ги поддржува оние од оваа област управувајќи со самодоволен модел за известување и аналитика на податоци низ целиот европски регион каде персоналот и клиентите можат полесно и самостојно да пристапуваат, анализираат и користат датум за да донесат одлуки. Овој модел за самопослужување, кој е прилично прилагодлив, обезбедува табла за известување за најдобри клиенти во класа.

Пред да се придружи на Линколн во Европа, Дин работел во компанија за електротехника во Бафало, NYујорк.

Тој има диплома за компјутерски науки од Универзитетот во Бафало. Растејќи во ладна клима, научил да ги прегрнува снегот и мразот, па кога тој не е број на притискање за Линколн, ќе го најдете како игра хокеј или удира по падините.

en English
X