слика на подигнувачот

Usузепе Молинари

Извршен советник за јавни работи

Адвокат и советник за јавни работи, дипломирал на Универзитетот Ла Сапиенца во Рим со тезата: „Уставни влијанија на антимонополската дисциплина“. Специјализиран во корпоративното право, политички експерт, тој советува и помага во владините односи, развој на нови политики, управување со регулаторни работи, како и стратегии за комуникација за застапување.

На почетокот на 2000 година тој дејствуваше како национален делегат на италијанска национална политичка партија и асистент на пратеничката група. Советник на министерот за комуникација во XIII законодавен дом на италијанската влада, на министерот за јавна служба во XVI законодавно тело и на Министерството за надворешни работи, заменик министер во XVI законодавно тело. Тој беше избран за 3 законодавни тела по ред (2001-2006-2008) на општинските административни избори во главниот град Рим. Работел за координација на неколку национални, регионални и општински политички изборни кампањи.

Тој е предавач на Полис, Политичко училиште на Универзитетот Линк Кампус.

Useузепе организира и одржува јавни состаноци, како што се разговори, говори, конференции, како и еден до еден, со цел да се стимулира дискусијата помеѓу владата и претставниците на националните и меѓународните институции, засегнатите страни, деловните лидери, влијателите и разни непрофитни организации.

Експерт во стратегии за корпоративна комуникација. Општествена одговорност на претпријатијата насочена кон ширење на културата на одржливост според Агендата на ООН 2030 меѓу институциите, економскиот и продуктивниот пазар и метрополите.

Со оваа цел тој ја создаде веб-платформата YourbanIdeas и инспирираше и учествуваше во основањето на глобалната, не профитабилна Yourban2030.

Тој соработува со важни меѓународни организации за прашања поврзани со борбата против климатските промени и ја негува свеста за одржливоста, како што има преку Connect4Climate, EarthDayNetwork, ASVIS, Universal Trust, Глобален форум за одржливост и Рим Мед форум.

en English
X