слика на подигнувачот

Мет Коен

Национален директор на терен

Мет Коен служи како Национален директор на Линколн со силно знаење за политичкиот процес и што е потребно за да се создаде синергија и успех на теренот.

Тој започна со Теренски кампањи со Линколн во 2012 година и управуваше со огромна, повеќеслојна работа во единаесет држави и за политички и за корпоративни клиенти. Тој ги водеше тимовите кои искористија над половина милион врати и имаа клучна улога во регрутирањето, обуката и развојот на теренски менаџери и платници.

Пред да се придружи на Линколн, Мет работеше за РНК на кампањата „Крис Рили“ во Newу Jerseyерси, работеше со обиди за пристап до гласање и за регистрација на гласачите и се кандидираше за градоначалник на Гринвил, Северна Каролина.

Мет е дипломиран на универзитетот Источна Каролина каде студирал политички науки и компаративна влада. Кога тој не патува низ целата земја за Линколн, тој ужива во голф, едрење и готвење.

en English
X