слика на подигнувачот

Меган Кокс

Ко-основач & главен

Меган Кокс од основањето е во групата стратегија за Линколн, каде ги надгледува големите национални кампањи на фирмата за фирми, како за политичко, трговско здружение, така и за клиенти, кои бараат интензивно логистичко планирање и управување. Меган се смета за водечки експерт за пристап и стратегија за иницијатива на гласање.

Меган дизајнира, спроведува и активира стратешки иницијативи за нејзините клиенти. Под водство на Меган, Линколн започна со работа на меѓународно ниво во 2010 година. Меган управуваше со кампањи и напори за пристап до гласачки ливчиња во сите 50 држави, како и на Филипините и Велика Британија.

Од корпоративната страна, Меган насочи повеќе народни кампањи за клиенти како што се Американците за електрична енергија за чист јаглен, Вин Лас Вегас, Навахо Нацијата, Филип Морис Интернационал, Британски американски тутун, Националното здружение на ресторани и Националното здружение на недвижнини. На политичка страна, Меган ги насочи платените напори за Шварценегер за гувернер, Ден Коутс за Сенат (Р-ИН), Скот Браун за Сенат (Р-МА), Ден Саливан за Сенат (Р-АК), Рој Блант за Сенат (R-MO) и Мајк рунди за Сенат (R-SD).

Во 2018 година, Меган Кокс беше одликувана како извонредна жена во бизнисот од страна на деловниот весник Феникс. Меган беше именувана за еден од најдобрите 40 политички консултанти на возраст под 40 години од страна на Американското здружение на политички консултанти (ААПЦ) во 2016 година. Меган беше финалист за наградите Атина на Големата трговска комора на Феникс во категоријата млади професионалци во 2014 година. Меган волонтира на глобално ниво со Меѓународниот републикански институт (ИРИ) и предаваше на Школата за кампања на жени во Јеил и Државниот универзитет во Аризона.

Меган служи на бордот на директори на Лидерската долина, Компанијата Тетрур Терор и Аризона Колеџот Барет на Државниот универзитет во Аризона, Националниот совет на гувернери на Хју О'Брјан и служи како ментор за развој на SheLeads. Меган присуствуваше на државниот универзитет во Аризона и колеџот Барет Хонорс каде студираше политички науки со акцент на граѓанско образование.

en English
X