слика на подигнувачот

Никола Јоризо

Директор за развој на меѓународен бизнис

Никола служи како директор за меѓународен развој на бизнисот и обезбедува надзор над сите кампањи на Линколн во Европа. Течно владее на три јазици и со 10+ годишно искуство, Никола управува со повеќејазичен тим кој опфаќа скоро две десетици земји.

Неговиот тим, составен од вработени во областа на високо калибар, контролори на квалитет и персоналот на податоци за аналитика работат беспрекорно за да ги оптимизираат потребите на кампањата и да обезбедат успех на клиентот. Никола соработува тесно со неговиот тим, високи лидери и клиенти за да го надмине очекуваното и да ја развива културата на извонредност на Линколн.

Пред да работи во Линколн, работел во продажба и маркетинг во неколку мултинационални компании лоцирани на различни континенти низ целиот свет - САД, Велика Британија, Централна Америка, Германија, Италија и Шпанија.

Студирал во Италија на Универзитетот Милано Бикока, каде заработил магистерски студии во напреден маркетинг менаџмент, на универзитетот Лунд во Шведска, каде учествувал во „програмата за размена“ Еразмус и на Универзитетот во Централна Флорида.

en English
X